به گزارش الوند _ دکتر علیرضا قاسمیفرزاد در اولین جلسه ستاد مدیریت بحران استان همدان در سالجاری بیان داشت: برای استفاده از آب شرب پایدار نگرانی نداریم اما صرفهجویی و اصلاح الگوی مصرف بسیار مهم است که می طلبد رسانه ها در این خصوص با تولید محتوا و فرهنگ سازی مردم را نسبت به صرفه جویی تشویق کنند.
وی افزود:۱۹۵۰ لیتر برثانیه مصرف آب شرب همدانیهاست که از سدهای اکباتان و تالوار تأمین میشود ،ضمن آنکه میزان آرسنیک در آب انتقالی از سد تالوار بین صفر تا سه درصد است که سلامت آن توسط آزمایشگاههای معتبر کشور تأیید شده واین در حالی است که میزان آرسنیک مجاز در آب در جهان ده درصد است.
استاندار همدان با بیان اینکه در حال حاضر قدرت انتقال آب سد تالوار به همدان و تصفیه ۹۰۰ لیتر آب در ثانیه وجود دارد، گفت:در ماههای آینده با تکمیل زیرساختهای لازم تا هفته دولت این میزان به ۱۸۰۰ لیتر در ثانیه خواهد رسید.
قاسمی فرزاد تصریح کرد : آب آشامیدنی سد تالوار استانداردهای لازم را برای شرب دارد و باید با کسانی که با هدف تشویش اذهان عمومی اقدام به انتشار خبرهای غیرواقع میکنند در چارچوب قانون برخورد جدی شود.
وی یاد آور شد :طبق برنامهریزیهای انجام شده از آبهای زیرزمینی برای تأمین آب مورد نیاز استفاده نخواهیم کرد و آب پایدار، سالم و مستمر را از سدهای اکباتان و تالوار تأمین خواهیم کرد.
نماینده عالی دولت در استان همدان در ادامه کاشت درخت، درخچه و بوتههای مقاوم را مهمترین اقدام برای مقابله با ریزگردها در داخل کشور عنوان کرد و اظهار داشت: برای حل معضل ریزگردها طبق برنامهریزی که انجام شده است یک میلیارد اصله درخت کم آب بر در کشور کاشته خواهد شد.
مقام ارشد استان همدان خاطر نشان کرد: با ارتباطات بسیار حسنهای که دولت انقلابی و مردمی سیزدهم با همسایگان برقرار کرده است قطعاً وزارت امور خارجه برای حل مشکل ریزگردهایی که از کشورهای عربستان و عراق به داخل ایران میآیند اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
وی در پایان از تعیین پنج نقطه در سطح استان همدان برای اسکان اظطراری خبر دادو گفت : برای اسکان اضطراری در موقعیتهای بحرانی پنج نقطه استان در شهرهای همدان، ملایر، کبودرآهنگ، رزن و نهاوند با هماهنگی مجموعه ادارهکل راه و شهرسازی و منابع طبیعی استان باید در اختیار هلال احمر قرار داده شود تا در شرایط اضطراری و بحرانی مورد استفاده قرار گیرد.