به گزارش الوند _ دکتر احمد وحیدی در یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای اجتماعی و در جمع ۲۵ عضو آن اظهار داشت : اعضای این شورا برنامه های خود را برای سال جدید بر اساس سه محور مزبور تهیه و تا دو هفته آینده ارائه کنند.
وزیر کشور افزود، برای سرعت بخشیدن به حرکت ها در راستای اهداف مورد نظر شورای اجتماعی لازم است تا ۱۵ اردیبهشت ماه این برنامه ها نهایی شده تا بتوانیم بر اساس آنها حرکت سال جاری خود را تنظیم کنیم.
دکتر وحیدی در ادامه با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری به مناسبت های مختلف در خصوص توجه ویژه و خاص به حل مسایل و مشکلات اجتماعی تاکید کرد، رسیدگی به مشکلات اجتماعی نظیر طلاق ، حاشیه نشینی، اعتیاد و نظایر آن باید اولویت و محور اصلی اقدامات و برنامه های ما در شورای اجتماعی باشد.
وی با بیان اینکه کمک های ارائه شده به نیازمندان از سوی متولیان آنها باید بر اساس ضابطه باشد، خاطر نشان کرد، در ارتباط با رسیدگی به محرومان و رفع نیازمندی های آنان نیز به عنوان یکی از مشکلات اجتماعی لازم است تا سازمان ها و تشکل های مختلف موجود در کشور در همپوشانی و ساماندهی امور اشراف لازم را بر برخورداری همه نیازمندان از این کمک ها ایجاد کنند.
وزیر کشور با اشاره به این که نباید زیرساخت های رسیدگی به مشکلات نیازمند به گونه ای باشد که موجب دریافت مستمر این کمک ها شود، یادآور شد: لازم است تا راه های خارج کردن نیازمندان از این پروسه و افزایش توانمندی آنان نیز مورد نظر و توجه سازمان های دخیل در این امر قرار گیرد تا دریافت این کمک ها تبدیل به یک فرهنگ برای برخی نشود.
در پایان جلسه امروز شورای اجتماعی کشور، محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه از وضعیت اجتماعی و فرهنگی این استان گزارشی ارایه کرد.
استاندار کرمانشاه طی گزارش خود عنوان کرد: کرمانشاه ۱٫۵ درصد مساحت کشور را تشکیل میدهد اما دو درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند و نرخ شهرنشینی به شکل فزاینده ای در این استان افزایش یافته و به ۷۵ درصد جمعیت استان رسیده است.
دکتر محمدطیب صحرایی افزود: کلانشهر کرمانشاه حدود ۵۶ درصد جمعیت استان را در خودش جای داده و مهاجرپذیرترین شهر در غرب کشور است که این موضوع آسیب های فراوانی را برای توسعه استان در پی داشته است.
دکتر صحرایی به مزیت همجواری با کشور عراق اشاره کرد و گفت: هشت سال جنگ تحمیلی و تداوم دشمنی ها تا زمان سقوط صدام، بی ثباتی آن کشور در سه دهه اخیر و رویدادهایی مانند حمله داعش و مشکلات مرزها و … باعث شده طی این سال ها سرمایهگذاری کلانی در کرمانشاه شکل نگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنانش پدیده حاشیه نشینی در شهر کرمانشاه را یک معضل بسیار گسترده دانست و گفت: ۳۵۰ هزار نفر در شهرک های حاشیه ای و آسیب زا ساکن هستند و همچنین در شهرهای کنگاور، هرسین، اسلام آباد و سنقر نیز در مجموع یک جمعیت ۱۰۰ هزار نفری در شهرک های حاشیه ای ساکن هستند.
مقام عالی استان کرمانشاه بیان داشت: این محلات حاشیه نشین بسترساز بسیاری از معضلات و مشکلات اجتماعی هستند و نقش مهمی در بالا بودن آمارهای مرتبط با این حوزه دارند.
وی در ادامه عنوان کرد: بر اساس آمارها بخش قابل توجهی از کسانی که سرقت انجام داده اند به اعتیاد هم مبتلا هستند و بالا بودن تعداد معتادین متجاهر رابطه معناداری با آمار سرقتهای خرد دارد و همچنین اکثریت غالب زباله گردهای شهر کرمانشاه از معتادین متجاهر هستند.
دکتر صحرایی اضافه کرد: در قالب یک طرح ساماندهی از اسفندماه ۱۴۰۱ تاکنون تعداد ۱۶۰۰ نفر از معتادین متجاهر در مراکز نگهداری تحت نظارت، اسکان داده شدهاند و برای سامان دهی افراد باقی مانده نیازمند اختصاص بودجه و حمایت جدی در زمینه تجهیز اماکن جدید و بازپروری و توامندسازی این افراد هستیم.
وی همچنین تاکید کرد: استان کرمانشاه نیازمند اختصاص یک اعتبار ویژه برای دستگاههای متولی حوزه آسیب های اجتماعی جهت اقدام عملی این مجموعه ها دراین حوزه است.
استاندار کرمانشاه به فعالیت های صورت گرفته در یکی از محلات معروف حاشیهنشین کرمانشاه به نام آقاجان اشاره کرد و گفت: تنها در این محله ۹۴ خانه نیمه مخروبه و دخمه وجود داشت که تبدیل به محلی برای تجمع افراد معتاد و آسیب های اجتماعی بعدی شده بود. خوشبختانه با همکاری بیش از ۲۰ مجموعه استانی این مکان ها در حال تخریب و پاکسازی است و به عنوان زمین بازی در اختیار کودکان محله قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه مناطق حاشیه نشین به لحاظ بافت شهری نیازمند نوسازی و بهسازی هستند، عنوان کرد: بافت ناکارآمد و معبرهای تنگ غیر استاندارد روند انتقال زیرساخت های آب، برق، گاز و ایجاد شبکه فاضلاب به این مکان ها را با دشواری مواجه ساخته است.
دکتر صحرایی در ادامه به کمبود مکان های تفریحی و فرهنگی متناسب با جمعیت استان اشاره کرد و گفت: شهر کرمانشاه در دهه ۶۰ دو شهربازی و چندین سینما داشته ولی اکنون با یک میلیون و صد هزار جمعیت، فاقد شهربازی است و تنها دو سینمای فعال دارد و کودکان، جوانان و نوجوانان از حداقل امکانات تفریحی برای پرکردن بخشی از اوقات فراغت خویش برخوردارند.
وی به ضرورت فراهم شدن بسترها برای افزایش فعالیتهای فرهنگی و آموزشی به ویژه در فضای دانش آموزی استان و ضرورت تجهیز اردوگاه های جدید اشاره کرد و گفت: کرمانشاه با ۳۷۰ هزار دانش آموز و ۲۶ هزار معلم تنها یک اردوگاه فعال دارد و میانگین اردوهای سالیانه برای هر دانش آموز کرمانشاهی زیر یک است و بسیاری از این دانش آموزان در مناطق حاشیه ای و یا منازل آپارتمانی زندگی میکنند و سخت نیازمند اردوهای تفریحی و آموزشی هستند.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه همچنین تقویت تفکر و روحیه دینی و مذهبی و برگزاری مناسک مذهبی مانند نماز را یکی دیگر از اولویت های کاری استان برشمرد و خواهان کمک دستگاه های فرهنگی به اجرایی شدن برنامه های این حوزه شد که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب نیز هست.
وی تمرکز بر ایجاد مهارت آموزی و علم آموزی نسل جدید، ایجاد فرهنگ کار و تلاش در مردم و ایجاد نشاط اجتماعی با تقویت اماکن تفریحی را از دیگر برنامه های استان برشمرد.
دکتر صحرایی بر ایجاد هم افزایی و همکاری بین سازمان های فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: متاسفانه طی این سال ها شاهد نوعی واگرایی بین مجموعه فرهنگی و اجتماعی بوده ایم و در همین راستا به دنبال ایجاد یک کارگروه بزرگ فرهنگی و تربیت در استان هستیم تا برنامه های مجموعههای فرهنگی استان را به شکل منسجمی سامان دهی کند.
وی تصریح کرد: به دنبال مشارکت و مسئولیت سپاری به حوزه های علمیه و گروه های جهادی و فرهنگی مردم نهاد هستیم و طی این مدت کارهایی را برای این حوزه آغاز کردیم.
استاندار کرمانشاه بیکاری را معضل اصلی و عامل بسیاری از معضلات اجتماعی استان دانست و گفت: برای رونق در حوزه اشتغال به دنبال استفاده از ظرفیت گردشگری و برگزاری انواع رویدادها و جشنواره ها در این حوزه هستیم.
وی گسترش ورزش همگانی و رایگان در سطح استان را یکی دیگر از برنامه های مهم برشمرد و گفت: استان کرمانشاه در دهه های گذشته دارای قهرمان های ملی متعددی در ورزش کشور بود و باید به دنبال تقویت این حوزه باشیم.
مقام عالی استان کرمانشاه افزایش مهارت های زندگی و تاب آوری خانواده ها، تغییر تصویر ملی کرمانشاه در اذهان و افکار عمومی، مدیریت صحیح مرز و کاهش آسیب هایی مانند قاچاق را از دیگر برنامه های استان برشمرد.
وی همچنین گفت: خواهان اختصاص یک نشست ویژه هیئت وزیران به موضوعات جامع استان کرمانشاه شد و گفت: استان کرمانشاه برای حل بسیاری از معضلات و مشکلات کنونی در حوزه صنعتی، مالی، بانکی، کشاورزی و سرمایهگذاری نیازمند یک حمایت ملی است.
دکتر صحرایی یادآور شد: در صورت حمایت هیئت وزیران از استان کرمانشاه، با توجه به ظرفیت ها و فرصت های بکر و گسترده میتوانیم شاهد رقم خوردن اتفاقات بسیار خوبی در کرمانشاه باشیم.
در این نشست نماینده ۲۵ نهاد، سازمان و وزارتخانه مانند معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت بهداشت، رفاه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان تبلیغات اسلامی، برنامه و بودجه، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، صدا وسیما، ستاد مبارزه با مواد مخدر، هلال احمر، نیروی انتظامی، سازمان شهرداریهای کشور، هلال احمر و سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور حضور داشتند که با حمایت از برنامه ها و مطالبات مطرح شده توسط استاندار کرمانشاه، برای ارائه کمک اعتباری و ارائه ظرفیت های لازم با هدف مهار و کاهش مشکلات ریشه دار استان کرمانشاه اعلام آمادگی کردند.
دکتر وحیدی وزیر کشور نیز در این ارتباط تاکید کرد، لازم است برای استان های مختلف به خصوص کرمانشاه یک جلسه اختصاصی در شورای اجتماعی برگزار شود تا نهادها و سازمان های عضو آن بتوانند برنامه های خود را برای ارتقاء وضعیت اجتماعی و فرهنگی استان ارائه کنند.
دراین ارتباط قرار شد استاندار کرمانشاه تا دو هفته آینده بر اساس ریز مشکلات و مسایل استان برنامه های پیشنهادی در هر بخش را برای برطرف کردن آنها تهیه کند تا با ارائه در شورا از کمک، همکاری و مشارکت تک تک اعضای برای حل آنها استفاده شود