به گزارش صنعت _ علی چاله چاله به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب به دستاوردهای بخش کشاورزی این استان در دوران پس از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: سال ۱۳۵۷ میزان تولیدات زراعی کرمانشاه ۶۷۰ هزار تن بود که این رقم در حال حاضر به بیش از چهار میلیون و ۱۵۴ هزار تن رسیده و رشدی ۶ برابری داشته است.
وی افزود: میزان تولید گندم استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷۰ هزار تن بوده که در سال زراعی گذشته آمار بی سابقه یک میلیون و ۶۱ هزار تن گندم در استان تولید و ثبت شده، آن هم در شرایطی که شاهد خشکسالی نسبی در بعضی مناطق استان بوده ایم، همچنین در اوایل انقلاب میزان تولید محصول جو ۷۸ هزار تن بوده که طی سال ۱۴۰۲تولید این محصول به ۴۴۱ هزار تن ،یعنی رشدی ۶ برابری رسیده است.
وی در ادامه به آمار تولید حبوبات نیز گریزی زد و بیان داشت: در حال حاضر یک سوم نخود کشور در استان کرمانشاه تولید میشود و رتبه نخست کشوری در تولید و سطح زیر کشت نخود از آن کرمانشاه است، همچنین استان کرمانشاه طی سال ۱۴۰۲ در تولید گندم رتبه چهارم کشور، در تولید جو رتبه اول، در تولید ذرت دانهای رتبه دوم ،در تولید انجیر رتبه سوم، و در تولید چغندر قند حائز رتبه چهارم،در تولید گردو رتبه چهارم ،آفتابگردان آجیلی چهارم و در تولید عسل حائز رتبه پنجم کشور شده است.
چاله چاله سطح باغات استان کرمانشاه را در سال ۱۳۵۷ حدود ۱۵ هزار هکتار و در حال حاضر بیش از ۴۵ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان باغ بیش از ۵۰۰ هکتار آن باغ مدرن بوده و بزرگترین باغ سایبان کشور نیز در سطح ۴۰ هکتار در شرف افتتاح است.
وی تصریح کرد: تولیدات باغی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ نیز حدود پنج هزار تن بوده و در حال حاضر در استان سالانه ۳۴۶ هزار تن تولید باغی داریم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه سپس به تولیدات گلخانهای قبل و بعد انقلاب اشاره داشت و گفت: گلخانههای کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ محدود به گُل تزئینی بوده، ولی امروز ۱۲۶ هکتار اراضی تحت پوشش محصولات گلخانه در کرمانشاه وجود دارد.
وی اظهار داشت: ضریب مکانیزاسیون بخش کشاورزی کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود ۲۷ صدم اسب بخار بوده که در حال حاضر به ۲.۳۴ اسب بخار رسیده است.
چاله چاله همچنین به تولیدات دامی قبل و بعد انقلاب پرداخت و گفت: میزان کل تولیدات دامی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷، ۱۲۹ هزار تن بوده و در حال حاضر بیش از ۵۸۲ هزار تن انواع محصولات دامی در استان تولید میشود.
وی خاطر نشان کرد: تولید گوشت قرمز در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن بوده و امروز سالانه بیش از ۴۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان تولید می شود.
این مقام مسول ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ به صورت سنتی در استان کرمانشاه تولید میشد و این رقم در حال حاضر به ۷۱ هزار و ۴۰۰ تن تولید صنعتی رسیده که رشد نزدیک به پنج برابری داشته است.
چاله چاله با اشاره به تولید ۵۰۰ تنی عسل در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه یادآور شد: تولید عسل استان در حال حاضر بیش از ۸ هزار تن است.
وی اضافه کرد: سال ۱۳۵۷ صنایع تبدیلی تکمیلی خیلی کمی در بخش کشاورزی داشتیم، ولی پس از گذشت ۴۵ سال از انقلاب ۳۱۳ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با ظرفیت فرآوری بیش از دو میلیون و ۸۶۶ هزار تن در استان مشغول فعالیت می باشند.
به گفته وی ،پیشرفتهای خوبی در استان در حوزه تولیدات شیلاتی نیز انجام گرفته تا آنجا که سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ تن بوده اما این میزان در حال حاضر بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه در حال حاضر رتبه اول تولید ماهیان گرمابی بین استانهای غیرساحلی کشور را دارد، تاکید کرد: در زمینه تولید ماهیان سردابی رتبه پنجم بین استانهای غیرساحلی را در اختیار داریم.
چاله چاله در پایان با اشاره به تجهیز اراضی استان به سیستم های نوین آبیاری تحت فشار گفت: پیش از انقلاب توجه کافی به تجهیز اراضی به سیستم های نوین آبیاری نشده بود، اما پس از انقلاب ۱۳۲ هزار هکتار از اراضی استان به سیستم های نوین آبیاری مجهز شدهاند و بزرگترین ابر پروژه رودخانه های مرزی و شبکه های آبیاری فرعی غرب کشور نیز پس از انقلاب در استان کرمانشاه برنامه ریزی و اجرا شده است.