به گزارش الوند غرب _ادبیات همدان در دورههای مختلف؛ چهرههای نامداری را به ادبیات ایران معرفی کرده است، این چهرهها گاه در ادبیات کلاسیک و گاه در ادبیات مدرن ایران چهره شدهاند؛ در یکی دو دهۀ اخیر هم ادبیات همدان در حوزه کودک و نوجوان توانسته نامی در خور در کشور داشته باشد، اما در برگزاری رویداد ادبی، کمتر اتفاقی رخ داده که در بخش خصوصی برگزار شود و بتواند استمرار خود را حفظ کند و اعتماد نهادهای ادبی کشور را هم در کنار خود داشته باشد. خوشبختانه اتفاقی که برای جایزه کتاب سال الوند رخدادی خوشآیند از این دست بوده که عنوان شد.
شاید بتوان گفت « اولین دستاورد این جایزه در دورههای اول و دوم؛ معرفی نام همدان در حوزه ادبیات در کشور است. در همدان جایزهای ملی با این وسعت که توسط بخش خصوصی برگزار شود، نداشتیم. در این جایزه سعی شد همدان توسط بخش خصوصی به سراسر کشور معرفی شود .
دکتر ابراهیم خدایار رئیس انجمن نقد ادبی ایران که در این چهار دوره در بخش نقد ادبی ایران داور این رویداد بوده است دورههای گذشته در گفتو گو با ایسنا، با اشاره به اینکه جایزه ادبی الوند در پله های نخست است، گفت : باید اجازه دهیم زمان، داوری خود را انجام دهد زیرا وقتی داوریها از غربال های داوریهای جشنوارههای دیگر میگذرد، ناخودآگاه بر ارزش یا بیارزش بودن این جایزه صحه میگذارد.
وی ادامه داد: وقتی کتابی انتخاب میشود که در چند جایزه دیگر هم منتخب است، به داوران جایزه ارزش میدهد، از طرف دیگر هر چقدر داوریها دقیق و عالمانه باشد بیشتر میتواند به این موضوع کمک کند .
رایزن پییشین فرهنگی ایران در تاجیکستان و ازبکستان وجه تمایز جایزه ادبی الوند با جوایز مشابه را حضور انجمن علمی نقد ادبی ایران در این رویداد دانست و اظهار کرد: انجمن معتبر نقد ادبی، انجمنی دانشگاهی است که در کارهای خود به صورت مستقل عمل میکند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران درباره ظرفیت شهر همدان برای برگزاری جایزه ادبی الوند، بیان کرد: فرصت های تاریخی هر شهر از یک طرف و حضور شاعران ملی در یک استان از طرف دیگر میتواند زمینههای برگزاری این نوع همایش ها را تقویت کند.
خدایار ادامه داد: همدان نخستین پایتخت ایران است و بعد از اسلام نیز شخصیت های بزرگی چون عینالقضات همدانی،کلیم همدانی، میرسید علی همدانی، باباطاهر و بوعلی سینا که نمادهای شهر هستند، فرصت هایی است که میتوانند به تقویت این جایزه کمک کنند.
رئیس انجمن علمی نقد ادبی ایران خاطر نشان کرد: امیدوارم جایزه ادبی الوند ادامه داشته باشد چرا که ارزش هر کار به تداوم آن است، همچنین در این نوع رویدادها باید بهترین ها را حمایت کرد.
حالا جایزه ادبی الوند خوشبختانه در آستانۀ اعلام فراخوان پنجمین دوره است و امیدواریم این رویداد بتواند کماکان به شکل یک اتفاق خوب ادبی در استان و کشور ادامه حیات فرهنگی داشته و نمادی از نام همدان در تاریخ ادبیات کشور باشد.