به گزارش فرین _شهرام کرمی با اشاره به ممنوعیت کشت برنج در استان، اظهار کرد: کشت برنج نه تنها در کرمانشاه بلکه به موجب قانون در کل کشور به غیر از دو استان گیلان و مازندران ممنوع است.
وی تصریح کرد: وقتی حتی در استان نسبتا پربارانی همچون گلستان هم کشت برنج ممنوع است، در کرمانشاه که بارش چندانی ندارد، ممنوعیت کشت این محصول باید جدی تر مورد توجه قرار گیرد.
دادستان کرمانشاه اضافه کرد: البته تا سال گذشته باتوجه به اینکه یک دوره دو سه ساله ترسالی را پشت سر گذاشتیم، منابع آب قابل دسترس در کرمانشاه بیشتر بود، بنابراین دراین مدت تعدادی از کشاورزان باتوجه به پردرآمدتر و با صرفه تر بودن کشت برنج به این سمت رفتند و مسئولین هم تا حدودی از این مسئله چشم پوشی کرده و ممانعت جدی نکردند.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که به گفته کارشناسان هواشناسی در ۴۰ تا ۵۰ سال اخیر یکی از خشکترین سالهای کرمانشاه را پشت سر می گذاریم و پیش بینی شده در ادامه سال هم بارش های چندانی نخواهیم داشت، کشت محصولی همچون برنج که آب زیادی می خواهد به هیچ عنوان نباید انجام گیرد.
کرمی یادآورشد: باتوجه به اینکه کشت برنج نیاز به آب زیادی دارد و از طرف دیگر هم درحال حاضر آب سطحی فراوانی در سطح استان نداریم، بنابراین کشاورزانی که قصد کشت این محصول را دارند، برای تامین آب مورد نیاز مجبور به حفاری چاه های آب می شوند که این مسئله خسارت جدی را به سفره های آب زیرزمینی وارد می کند.
وی تاکید کرد: مطابق قانون کشت برنج در استان ممنوع است و دستگاه های متولی همچون سازمان جهادکشاورزی و امور آب هم مکلفند به عنوان ضابط در این قضیه ورود کنند و جلوی کشت این محصول را بگیرند.
دادستان کرمانشاه اضافه کرد: سازمان جهاد کشاورزی و امور آب می توانند با اخذ دستور قضایی برای برخورد با کشت برنج در استان اقدام کنند.
وی متذکرشد: از این دستگاه ها انتظار داریم که فرهنگ سازی لازم را هم در این زمینه انجام دهند و به کشاورزان اطلاع رسانی کنند که هرچند کشت برنج در کوتاه مدت درآمد بالاتری دارد و به صرفه تر است، اما در بلندمدت به ضرر آنها خواهد بود.